Et atom, der har en af sine normale omkredsende elektroner fjernet kaldes en positiv ion. Et atom med en ekstra elektron tilføjet kaldes en negativ ion. Som du ser, er virkningerne for de negative og positive ioner faktisk omvendte.

At det er "forkert", kan vi takke Benjamin Franklin for (har vi læst). Tilbage i sin tid, blev elektroner (med en "negativ" opladning) og atomer ikke forstået korrekt. Så vi sidder stadig tilbage med det 18. århundrede terminologi, og det er derfor, de kaldes "Negative ioner".


Ilustration over atomer

Naturens negative ioner.

I naturen kender vi følelsen af de negativt ladede ioner når vi for eksempel holder ferie ved havet, går tur i en fugtig skov eller i bjergene, i nærheden af vandfald osv. Generelt steder hvor vand fordamper.

Sådanne steder fornemmer vi at organismen beriger sig med ilt.Negative ioner og vand
Og specielt i skoven er luften ekstra frisk efter et tordenvejr, hvilket skyldes at lyn producerer enorme mængder af negative ioner.
De negativt ladede ioner giver os en følelse af velvære og har også har vist sig at være gavnlige for vores sundhed, helbred, arbejdslyst, og humør.

 

Hvordan kan et armbånd udsende negative ioner?

 

 

Mineralet tourmaline er en narturlig stenart som i sig selv afgiver store mængder af negative ioner. denne stenart er iblandet siliconen i armbåndet, som derved udsender negative ion`er

Tourmaline er kendt som lykke stenen

 Tourmaline pulver

 

Produkt tilføjet til sammenlign